“Masser af plads til mennesker”

Created: 21. januar 2021
Natascha (tv.) og Helena (th.) i deres stue
Natascha (tv.) og Helena (th.) i deres stue

Mød Helena og Natascha, der studerer på henholdsvis Designskolen Kolding og SDU, og som bor i et kollektiv med i alt fire studerende. Her viser de deres hyggelige hjem frem og fortæller om hvordan det er at bo sammen.

Hvad synes I, er det bedste ved at bo flere sammen?
“Noget af det bedste er, når man lægger sig til at sove, så ved man, at man ikke er alene. Hvis der skulle ske et eller andet, så er der flere mennesker. Det er også fedt, at man kan “dele” stilheden sammen, hvis man sidder i stuen. Altså, være sammen hver for sig,” fortæller Helena.

Natascha tilføjer: “Det er rart, at der er folk omkring dig, hvis du er flyttet til en ny by og ikke kender nogen. Man kan bare gå ud ad døren på sit værelse, og så er der nogen i køkkenet eller et andet sted. For jeg tror fx, det kan være sværere at bo selv under ferier, for så ved man måske ikke lige, hvem der er i Kolding, og når man bor sammen med nogen, er der næsten altid nogen hjemme.”

Natascha (tv.) og Helena (th.) i deres stue

Har I gjort jer nogen specifikke overvejelser i forhold til indretning af jeres bolig?
“Meget af det var indrettet allerede, da jeg flyttede ind, fordi jeg flyttede ind for et halvt år siden. Derfor har Natascha nok mere at skulle have sagt end mig på det område,” siger Helena.

“Jeg startede det her kollektiv sammen med 3 andre sidste år. Det var helt tomt, da vi kom, og vi skulle selv indrette det. Stort set alt det, vi flyttede ind med, er her stadig,” fortæller Natascha og fortsætter:

“Tankerne, vi gjorde os i forhold til indretningen, var, at det skulle være hyggeligt, og at der ikke skulle være for store forventninger til stilen, da flere møbler ikke ville passe sammen. Så intet passer sammen, men på en måde giver det mening, fordi netop intet passer sammen. Prioriteten var, at der var masser af plads til mennesker, men også til gæster.”

Helena tilføjer “Vi beskriver det lidt som et sammenskud af forskellige møbler, da vi alle hver især kom med noget til lejligheden. Hvilket også gør, at man ikke rigtigt kan kontrollere helt, hvordan lejligheden bliver. Det er også det, jeg synes, er fedt ved det, da det også var muligt for os, der flyttede ind, at sætte vores præg på det. Fx ved at komme med en sofa eller hænge et billede op. Så vi også kan sætte et præg på rummene. Jeg kan godt lide, at det er lidt spraglet. Det giver lidt personlighed og gør hjemmet mindre stift.”

Hvad er jeres yndlingsområde i boligen?
“Heroppe ... stuen,” svarer Natascha med det samme. “Altså, udover ens eget værelse,” tilføjer Helena smilende.

“Men det er nok også fordi, dette rum rummer en del minder. Vi har en reol fuld af spil, som vi har brugt flittigt. Vi bruger også rummet til at arbejde i, fordi der er  god plads til at sidde og rode, hvis man vil det,” fortæller Natascha.

“Det er klart heroppe, man samles, fx kan en sidde at spille noget musik på klaveret, mens andre sidder og snakker.” 

“Terrassen er vi dog også rigtigt glade for. Især når der er godt vejr, er det vores yndlingsområde.”

Hvor bruger i mest tid i boligen?
“Det er nok også her i stuen ... eller i køkkenet.”

“Meget køkkenet,” tilføjer Natascha.

“Vi ender ofte med at være i køkkenet samtidig, fordi vi skal spise cirka samtidig, så der er vi nok rigtig meget. Ikke nødvendigvis fordi, det er der, vi helst vil være, men maden er jo der,” siger Natascha med et grin.