Kolding som studieby

Created: 27. januar 2021

Overvejer du at vælge en uddannelse i Kolding? Men er du i tvivl om 6000 Slicetown er den rigtige by for dig?  Så læs med her og blive klogere på byen. 

Det med boligen

Kolding tilbyder boliggaranti til alle, som vælger at flytte til byen for at studere, så det behøver du ikke at miste nattesøvn over. Hvor de nye studerende i København og Århus kan se frem til at couchsurfe det første halve år, så kan du i ro og mag tage hul på dit nye liv som studerende. Der findes nemlig over 1.200 ungdoms- og studieboliger i Kolding, hvoraf hovedparten ligger ideelt placeret i forhold til uddannelsesinstitutionerne og byens centrum. De billigeste boliger koster kun 1.400 kr

studentkolding.dk kan du skrive dig op til en bolig og læse om, hvordan du kan få boliggaranti.

Småt og godt

Det er jo ikke Danmarks allerstørste by, du er landet i, men det skal du faktisk være glad for. Her er du nemlig ikke bare et nummer i rækken i et kæmpe auditorium på dit campus. Alle kender alle på dit studie – og din underviser ved rent faktisk, hvad du hedder. Kolding er en studieby hvor du altid er tæt på det, du skal bruge. Tæt på dit studie, tæt på byens tilbud og tæt på dine studiekammerater. 

Gode karrieremuligheder

I Kolding har du som studerende gode karrieremuligheder i og omkring byen. Kolding er en by i vækst, hvad angår erhvervslivet, og der er mange virksomheder vælger at placere sig i Kolding. Byen har også kendt for at have et stærkt samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelserne i forhold til at skabe studiejobs og praktikpladser.

Prol og stolt

Måske er supersmart studieby ikke det første, der falder dig ind, når du tænker Kolding. Men men men. 6000 Slicetown er præcis, hvad du gør den til, og byen er faktisk et slaraffenland af tilbud – hvad enten du er på jagt efter dit næste kulturfix eller naturoplevelser. Men skulle der alligevel være noget, du mangler, står byen på spring for at hjælpe dig med at udleve dine vilde idéer til, hvordan Kolding kan blive en endnu federe studieby. Fx kan du søge studiebypuljen, hvor du kan få tilskud til events, workshops og meget mere.

Sådan kommer du rundt

Vi er jo en i en provinsby i Jylland, så du vil sikkert opleve, at riiiigtig mange af dine medstuderende har en bil, men det behøver du absolut ikke for at komme rundt. Fordelen ved at bo i en mindre by er jo netop, at der ikke er langt til hverken det næste vandhul eller dine nye venner. Der er ingen grund til at bruge penge på transport, når du bor i Kolding.

Er Kolding for dig? 

Hvis du vil studere i en studieby, der kombinerer faglighed med nærvær i fantastiske omgivelser – så er Kolding måske noget for dig.