Ninas Kolding

Nina Gantriis Møller er 22 år og læser Kommunikationsdesign på Designskolen Kolding. Nina flyttede til Kolding sidste år, og hun fortæller, at hun bruger lidt for meget tid på studiet, men når hun ikke er dybt begravet i studieprojekter, kan du bl.a. møde hende i Slottet, som er designskolens fredagsbar, hvor hun står bag baren.

Hvad ville du ønske, at du havde vidst, da du flyttede til Kolding?

Hmm, uh, det ved jeg ikke. Måske kunne det have været rart at vide, at der er
mange, som flytter til byen for at studere, så der er masser, som står i samme
situation som en selv og er ivrige efter at få nye venner.

Hvad er dine favoritsteder i Kolding?

Rebæk Strand
Her er en ægte sandstrand, hvor vi har nydt at bade på de varme dage. Du kan desuden gå en tur videre forbi stranden, hvor der er den smukkeste natur. Vi plejer at tage derud om sommeren – lige så snart solen skinner.

Knuds Garage
Det er simpelthen stedet at drikke øl i Kolding. Der er pissehyggeligt, og du vil møde mange andre  studerende på en fredag aften. Vi plejer at være en stor gruppe fra studiet, der mødes derhenne. På en fredag eller lørdag aften, eller enhver anden aften, hvis der er noget, der skal fejres.

JazzHouse på Tobbers
I Kolding er jeg blevet imponeret over, hvor meget kommunen prioriterer, at der skal være et kulturliv i byen. Derfor er der frie rammer og masser af støtte at finde, hvis man vil sætte gang i nye projekter som fx JazzHouse. Vi er en gruppe unge mennesker, som arrangerer JazzHouse, og vi sørger altid for god musik! En gang om måneden plejer Tobbers Madbar at blive omdannet til JazzHouse, som er et event med livemusik af unge og upcoming kunstnere. Der er altid god musik og mindst lige så god stemning!  Jeg vil anbefale alle at følge vores Facebookside JazzHouse  

Food:RE:formers
Food:RE:formers er ikke som sådan et sted, men en gruppe der sætter fokus på madspild i Kolding (her er jeg også med, så ja, det er lidt ananas i egen juice). De laver en masse fede arrangementer løbende i Kolding, som omhandler klima, fx Dumpster Dinner, Klima-bar, byttemarkeder og meget mere. Og igen vil jeg anbefale alle at følge med på vores Facebookside Food:RE:Formers 

Om DSKD

Designskolen Kolding er en selvejende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Skolen uddanner designere på bachelor- og kandidatniveau. Uddannelsesinstitutionen har omtrent 340 indskrevne studerende og et antal ph.d.-studerende, herunder erhvervs-ph.d.-studerende. Hvert år optager skolen omkring 150 nye studerende - 80 på bacheloruddannelsen og 70 på kandidatuddannelsen.