Kolding er kåret til Danmarks 7. bedste studieby 2022

Created: 25. april 2022
Studerende i Kolding til åbeningen af FællesSkabet Kolding og Potentialet ved Riberdyb 10. Fotokredit: Louissia Bulver

Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse, og valget af studieby er derfor også vigtigt. Men hvad er det egentlig, der betyder noget for de kommende studerende i valget af studieby? I en undersøgelse lavet af studentum.dk er det blandt andet faglighed, studiejobs og karriere. Her lægger Kolding sig lunt i svinget, og er gået fra en 8. til en 7. plads over Danmarks bedste studiebyer 2022!

Tryghed, studiejobs og karrieremuligheder i studiebyen Kolding

Ifølge studentum.dk’s undersøgelse af Danmarks bedste studieby 2022 er det tydeligt, at trygheden i byen er vigtigt for kommende studerende. Trygheden er målt ud fra antal volds-, indbrud-, og seksualforbrydelser samt antal cykeltyverier. Ud af Koldings 93.318 indbyggere sker der hvert år omkring 202 indbrud, hvilket i sig selv kan lyde af meget, men det er faktisk ret lidt sammenlignet med andre studiebyer i Danmark. Derfor lander Kolding blandt top 10 med en 10. plads på trygheds-parameteret.

Udover vigtigheden af tryghed, vægter unge studerende også muligheden for at få studiejobs højt. Fra 2021 til 2022 var der omkring 538 ledige studiejobs i Kolding, hvorfor Kolding scorer 9. pladsen på parametret ‘Studiejobs’. For studerende er studiejobs både vigtige for at holde en sund økonomi, ligesom det også er vigtigt for den fremtidige karriere, da man således tidligt kan opnå erfaring og mulighed for at forme karrieren. Ikke nok med at Kolding har gode muligheder for studiejobs, så tager Kolding også en 7. plads på karriere-parametret. Studerende kan derfor se frem til ikke blot at finde et godt studiejob, men også til faktisk at realisere fremtidens karrieredrømme. Her er det da også glædeligt, at Kolding sikrer sig en 4. plads i ‘Faglighed’, så der er gode forudsætninger for, at man som studerende en solid viden med sig i bagagen, hvis man vælger Kolding som studieby.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2022

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioritere når de leder efter deres kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne  er blevet bedømt ud fra: Gode karriere muligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter og byliv. Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2022. 

 

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Herning
  7. Kolding
  8. Bornholm
  9. Horsens
  10. Vejle

 

Om undersøgelsen

Her kan I se hele undersøgelsen, læse mere om de enkelte studiebyer eller få indblik i  metoden bag undersøgelsen. 

Kåring og by-portrætter: http://www.studentum.dk/aarets-studieby/

Metode og bedømmelseskriterier: https://www.studentum.dk/aarets-studieby/arrets studieby-metode-18584.

Kilde: studentum.dk