5 begyndertips

Created: 16. juli 2021

Studieby Kolding har lavet et starterkit, så du kan leve billigt, hipt og trygt i din nye hjemby. Her er 5 begyndertips til dig, der lige er flyttet til Kolding.  

Det med boligen

Tillykke! Ikke kun med, at du er kommet ind på din drømmeuddannelse, men også fordi den ligger i lige netop Kolding. For som ny studerende i byen mangler du måske tag over hovedet, og det får du ret nemt her i byen. Kolding tilbyder boliggaranti til alle, som vælger at flytte til byen for at studere, så det behøver du ikke at miste nattesøvn over. Hvor de nye studerende i København og Århus kan se frem til at couchsurfe det første halve år, så kan du i ro og mag tage hul på dit nye liv som studerende. Der findes nemlig over 1.200 ungdoms- og studieboliger i Kolding, hvoraf hovedparten ligger ideelt placeret i forhold til uddannelsesinstitutionerne og byens centrum. På studentkolding.dk kan du skrive dig op til en bolig og læse om, hvordan du kan få boliggaranti. Her kan du også finde en oversigt over, hvilke boliger der er ledige.
Udover studieboliger findes der også masser af private udlejere, hvor du kan gå på jagt efter din kommende bolig. Og leder du efter nogen at dele kvadratmeterne og opvasken med, kan du være heldig at møde din nye roomie på findroommate.dk, hvor du både kan søge efter roommates eller bolig. 

Sådan kommer du rundt

Vi er jo en i en provinsby i Jylland, så du vil sikkert opleve, at riiiigtig mange af dine medstuderende har en bil, men det behøver du absolut ikke for at komme rundt. Fordelen ved at bo i en mindre by er jo netop, at der ikke er langt til hverken det næste vandhul eller dine nye venner. Før du svinger dig op på cyklen, skal du bare lige være opmærksom på, at der er bakker overalt, så snart du bevæger dig bare en lille smule udenfor byens centrum

Prol og stolt

Måske er supersmart studieby ikke det første, der falder dig ind, når du tænker Kolding. Men men men. 6000 Slicetown er præcis, hvad du gør den til, og byen er faktisk et slaraffenland af tilbud – hvad enten du er på jagt efter dit næste kulturfix eller naturoplevelser. Men skulle der alligevel være noget, du mangler, står byen på spring for at hjælpe dig med at udleve dine vilde idéer til, hvordan Kolding kan blive en endnu federe studieby. 

Småt og godt

Det er jo ikke Danmarks allerstørste by, du er landet i, men det skal du faktisk være glad for. Her er du nemlig ikke bare et nummer i rækken i et kæmpe auditorium på dit campus. Alle kender alle på dit studie – og din underviser ved rent faktisk, hvad du hedder.

Du er ikke alene

Du er absolut ikke den eneste, der ikke har styr på alt dét der med ETCS-point, blackboard eller mangler at lande det perfekte studiejob, som ser supergodt ud på CV’et. Husk at du ikke er den eneste, der lige er startet på et nyt studie. Alle dine medstuderende er i samme båd, og du kan godt regne med, at de er lige så usikre som dig. Du har masser af tid til at finde dine nye venner, få styr på pensum og lære at finde rundt på dit campus.